Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Matkaohjelma


Matkapäiväkirja: 

KP-75 B-tytöt Espanjassa 17.-24.10.2009

 

Matkakohteenamme oli Salou, pieni kaunis rannikkokaupunki n. 100 km päässä Barcelonasta. Matkan ohjelma oli laadittu yhteistyössä Pelimatkojen kanssa. Viikko piti sisällään viidet treenit, kaksi harkkamatsia, käynnin Port Aventura -huvipuistossa, paljon vapaa-aikaa ja huippuna Champions liigapelin katsomisen livenä Camp Noulla. Treeneistä kahdet veti RCD Espanyolin juniorivalmennuksesta vastaava valmentaja Josep Clotet, muista vastasi tyttöjen oma valmentaja Kari Immonen.

 

Matka kokonaisuudessaan oli erittäin odotettu, onnistunut ja tapahtumarikas. Mukana oli 19 pelaajaa ja 14 taustahenkilöä. Tässä matkapäiväkirja tyttöjen kertomana.

 

Lauantai 17.10. – Vieri ja Niina

 

Aikainen herätys, kentäl piti olla VIIDELT AAMUL, ja … Marika oli ensimmäisenä. Itsetuntoni romuttui L Lento meni suht nopeesti, suurin osa nukku ja suurimmasta osasta otettiin myös nöyryyttäviä kuvia. Kun saavuimme Espanjaan odotimme laukkuja ja Karille & Sampolle kävi kalpaten kun Karin laukku ei ollut hihnalla eikä Sampon skeitti, mutta kyllä he lopulta ne saivat. Sitten lähdimme bussilla kohti Salouta, meidän tosi muksua hotellia. Näkymät olivat loistavia. Tuli kunnon semmonen palmufiilis. No saavuttiin hotellille ja ihan semi. Vähän ajan päästä mentiin uimaan tai ottamaan aurinkoa ja vesi oli kylmää, mutta uitiin silti. Oli jonkin verran vapaa-aikaa ja menimme kiertelemään Salouta. Kauniita maisemia yms…tultiin hotellille, käytiin syömäs, vapaa-aikaa, porukat teki mitä halus ja sillee. Tuntu ku oltais oltu jo pitempää tääl ja me voitais kyllä jäädä tänne toki viel pariks viikoks lisää. Sopeuduttais hyvi joukkoo meiä ”hóla guopo” & ”dos pollomeals por favor” kanssa. J

 

Sunnuntai 18.10. – Nipa ja Taija

 

Port Aventura

 

Vietimme koko päivän maailman toiseksi ”suurimmassa” huvipuistossa (läh. Wikipedia). Jonot olivat todella pitkiä ja jonotusaika sen mukainen, eli puolesta tunnista pariinkin tuntiin. (Taija) En uskaltanut mennä mihinkään hurjaan laitteeseen, ja kun vihdoin pääsin jouduin odottamaan n. puolitoista tuntia. Sen jälkeen ei odottaminen enää maistunut ja olin jo valmis lähtemään hotellille. Oli kuitenkin mun tuuria, että hukkasin vanhempani ja heillä oli koko omaisuuteni. Oli aika orpo olo ilman puhelinta… Loppujen lopuksi ”Taijan lössi” pääsi huvipuistosta ulos vasta 18.00! Jalat ovat nyt vähän väsyneet.

 

Nipalla oli kivaa ja kävi laitteissa useammin kuin minä (eli tosi monta kertaa) ja söi se hodarinki. Eli ihan kiva päivä ja sääkin oli ihan jees ainakin jos verrataan Suomen lumisateeseen! J

 

Maanantai 19.10. – Amalia ja Aura

 

İBuenas Dias!

 

Tänään oli ekat treenit ja tutustuimme heti kahteen eri kenttään. Molemmat kentät oli tosi hienoja tekonurmia. Toisella kentistä meillä on peli, joten oli kiva nähdä se. Aluksi meillä piti olla espanjalaisen valmentajan treenit, mutta ehkä oli ihan hyvä aloittaa tutun valmentajan kanssa.

 

Treenien jälkeen oli tarkoituksena mennä syömään, mutta päädyimme ensin menemään altaalle. Nipa hieman sääti jotain omaa ja onnistui kaatumaan vaatteet päällä altaaseen. Hieno suoritus. Ruokailussa keksittiin sitten lisää hauskuutta; jätskikisa! Inga vs. Nipa. Nipa oli eka 12 jätskillä ja Inga toinen 10 jätskillä.

 

Illal sit mini diskos tytöil meni aika lujaa. Ingal ja Nipal meni välil vähä heikommi jätskinsyöntikisan seurauksena.

 

Muuten päivä suju ihan railakkaasti, sää oli ihan hyvä vaik välil vettä vähän ripsottikin.

 

Tiistai 20.10. – Nanne ja Sanna

 

10.00.           Aamulla ihan törkeen kivat harkat, tehtiin kaikkii kivoi harjoituksii. Oli helppo harkkaa, vaik oli niin kuuma.

 

13.00            RUOKA! Kaikki rakastaa ruokaa ja erityisesti jälkkäreit (=jäätelöt), varsinki Nipa ja Inga!

 

14.30            La Viaja a Barcelona (=matka Barcelonaan, EHKÄ)

 

16.00            Sightseeing, nähtiin kaikkee hienoo. Sagrada Familia oli ihan törkeen upee, ja sisälle ois ollu hieno päästä. Nähtiin myös Kolumbus, se kyl seiso noin 100 m korkeudessa. Ja by the way, me tiedetään lyhyempi matka Amerikkaan! Päästiin keskustaan n. 1 h ajaks, mut surku tuli ku ei ehitty shoppailee. L

 

20.45            Camp Nou, Barcelona – Rubin Kazan. Oli muute Mestarien liigaa, kyl isi on nyt kateellinen! Kova meno ja oltii ihan pihalla kaikis huudois, mut ei se mitää. Ja hei, TUOMAS-VETURI, HOUSUT POIS! Hyvä peli vaikka Barcá häviski. L (kyyneliä)

 

00.30            Lisää ruokaa: iltapala => NUQQ!

 

Keskiviikko 21.10. – Krisse ja Anniina

 

Suuri seikkailupäivä: Annan turistimatkoilla Tarragonaan. Turistimatkailijan työ ei aina ole mutkatonta, eikä siis ongelmiltakaan vältytty. Ensin pitänee miettiä mihin suuntaan on lähdettävä. Rannalta löysimme mukavan info-oppaan, jonka tarkoituksena oli auttaa meitä säästämään rahaa, mikä meni puihin. Käsissämme oli 30 bussilippua, joita ei voinut käyttää ryhmässä vaan ne oli tarkoitettu yksilöille. Päästyämme mutkien kautta kumminkin määränpäähän, oli parin tunnin shoppailun vuoro. Pieniosa kaupunkia tuli nähtyä ja paluumatkalla olimme viisaampia lippuasioissa.

 

Ruuan jälkeen meillä oli vapaa-aikaa, jonka kukin käytti miten parhaaksi näki. Lepäilyä seurasi lähtö peliin. KP ajoissa ja bussi myöhässä, ennenkuulumatonta! Chocolaten voimin matkasimme kohti espanjalaista vastustajaa. Kulttuuri on täällä hieman toisenlainen: pelaajat saapuvat paikalle kun siltätuntuu (joko ajoissa tai sitten pahasti myöhässä). Pelaajat vaikuttivat mukavilta ja olivat pelissä tunteella mukana. He pelasivat tosi kovaa ja olivat oppineet filmaamisen jalon taidon. Kumpikaan joukkueista ei selvinnyt pelistä ilman loukkaantumisia. POKS. Viimeisellä minuutilla Mapen jalka sai osuman. KP vei kuitenkin Saloulaiset 4-1.

 

Loppujen lopuksi kaikki päätyi parhain päin ja pääsimme mini diskoon, vaikka aluksi näyttikin uhkaavalta. KP-75 ja Annan turistimatkat keräs jälleen crediitit!

 

Torstai 22.10. – Maiju, Marika ja Pinja

 

Eka aamul me herättii, sit mentii aamupalalle. Sitten oli espanjalaisen valmentajan treenit (toimittajan huomautus: Josep Clotet on katalaani), jotka meni vähän reisilleen ku sato niin kaatamalla vettä ! :/ Sitten tultiin hotskulle ja käytii suihkus ja syömäs. Sen jälkeen oli vapaata ja illemmalla lähettiin ajamaan peliin joka kesti 1,5 h koko matka. Se peli oli sellasella ihme kukkulalla jossa tuuli yli paljon. Ennen peliä saatiin kaikki eväsrasiat. Sitten olikin peli joka hävittiin (tulos sensuroitu). No joo vastustajat oli iha sika hyvii! Pelin jälkee mentii baariin vastustajien kaa syömää patonkia ja juotiin limua. Oli aika hauskaa vaikka kaikki oli tosi väsyjä! Laulettiin niille vastustajille R.A.K.A.S. J

 

Ja sitte kaikki matkalla nukku bussissa ja sillee! KIVAA OLI J J J

 

Fridag 23.10. – Inga, Tiina ja Iina

 

Perjantaina herättiin aamulla taas syömään J. Heti sen jälkeen lähdettiin Tarragonaan. Tarragonasta löydettiin kauppakeskus ja Emma jäi lukkojen taakse mäkkiin vessassa. Sitten löydettiin ihme kauppa Sitte. Siinä se aika menikin ja oli aika palata syömään J. Ja siitä suoraan treeneihin, jota johti espanjalainen valmentaja. Treenit oli kivat, kunnes Marika potkaisi valmentajaa nilkkaan!!! Illalla oli KARAOKE, jossa Emma ja Nipa oli ihan fiiliksissä, ne laulo joka toinen kerta lavalla! Meki laulettii, mut aika huonosti. Pinja ja Iina oli kipeitä. Iinan ja Pinjan ilta vierähti mukavasti vessan lattialla. He olivat syöneet ihmekääröjä L. Kivut olivat voimakkaita ja ruoka yritti puskea ulos joka tuutista tuloksetta. Haju oli myös sen mukainen. Inga ja Tiina vähä pakkaili yöllä, ja pakattiin me Iinankin laukku. Ja siinäpä se sitten olikin. Kivaa oli!

 

Lauantai 24.10. – Emma, Maarit ja Heli

 

Heräsimme aamulla varttia yli kuusi, puimme päälle, otimme matkalaukkumme ja lähdimme alas SYÖMÄÄN. Bussi lentokentälle saapui hotellin pihaan noin seitsemältä. Melkein kaikki nukkuivat bussissa ja meidät herätettiin laittamalla ”Hey baby” soimaan kovalle. Kukaan ei haluaisi lähteä kotiin, mutta pakko kai se on…Viikko Espanjassa oli RATTOISA (adjektiivi by Vieri) ja monipuolinen. Säätkin olivat ihan mukavat. Suomi ja kylmä ilmasto odottelevat.

 

Nipa, Inga ja Heli saivat kunnon kielikylvyn, kun Espanjassa ei voi asioida suomeksi (tosin Nipa näköjään pystyi asioimaan myös suomeksi?!). Mieleen jäi hyvin ”neljä hodaria chiissillä ja ketsupilla”.

 

Jotkut ostivat vielä lentokentältä karkkia ja tuliaisia. Ollaan istuttu lentokoneessa jo jokunen tunti ja ikkunasta ollaan katsottu Alppeja J. Ilmakuoppia on tullut niin paljon, että pissit tulee housuun… Ja kirjoittaminen on hankalaa. Monet nukkuvat täälläkin, taitaa kaikki olla väsyneitä viikon jäljiltä. Ja nyt kohti Suomea ja lunta! Tai sitten vetistä loskaa. APUA! Tää mun euro on ihan killi! OMG!

 

Toivottavasti pääsisimme uudestaan joukkueen kanssa reissuun!

 

Nii mahtava reissu, ettei voi muuta sanoo!

 

Futista, uintia, shoppailua, pelaamista, nukkumista, Barcelona käyntejä ja kaikkee mahollista mitä voi oikeesti käydä!

 

I LOVE SALOU!

 

Kysymyksiä:

  1. Saiko se Barcelonan bussi-sightseeing-opas palkkaa siitä? ( -> ”kattokaa googlesta”) J
  2. Olihan kaikilla mukavaa? J

 

 

Matkanjohtaja kiittää

 

Paljon viikon aikana yhdessä nähtiin ja koettiin. Kiitos kaikille, jotka myötävaikuttivat matkan toteutumiseen. Erityisesti kiitos Pelimatkojen Sampo ja Lauri Kemilälle, jotka pitivät huolta käytännön järjestelyjen toimivuudesta paikanpäällä.

 

:) Anna, the tour leader